Termopane Saint Gobain

Sticla Saint Gobain

Sticla pentru ferestrele si usile cu geam termopan trebuie bine gandita si aleasa in functie de necesitatile fiecarui proiect si de pozitionarea lor. e exemplu daca o fereastra este situata spre nord ar fi bine sa nu folosim o sticla care reflecat foarte mult lumina deoarece camera s-ar intuneca considerabil, iar in lunile de iarna cand dorim mai multa lumina nu vom putea avea.Din fericire prin producatorul de sticla pentru termopane si nu numai avem o mare varietate de sticle de la sticle clare, mate simple, mate cu model, colorate in masa bronz sau verde, reflexive, cu control solar, cu control UV, cu auto curatare si multe altele.

Un geam termopan clasic este format din doua foi de sticla de 4mm si o bagheta de aluminiu. Acestea sunt lipite intre ele cu o banda speciala dublu adeziva iar apoi sunt inchise ermetic pe margini cu un sigilant special. Bagheta de aluminiu trebuie sa fie de 15-16 mm pentru ca geamul termopan sa fie eficient. Cu cat ne vom indeparta de aceasta latime performantele geamului termopan se vor diminua. Multe societati promovau „geam termopan de 32 mm la pret de geam termopan de 24 mm”,erau insa foarte putin documentati in materie de sticla si faceau clientilor un defavor. Termopanul de 32mm este mai slab in performante decat cel de 24 mm cu cca 10%.

Pentru imbunatatirea coeficientului de transfer termic in locul aerului din interiorul geamurilor se pune Argon, un gaz rar ce face mai greoaie trecerea frigului sau caldurii dintr-o parte in alta. De exemplu daca la un geam termopan care in componenta lui are o foaie Low E si una clara si are cu aer un coeficient de 1,3w/mpk, iar cu umplere de argon de 90% scade la 1,1w/mpk.

Evolutia tamplariei termopan de la 1,2 camere cum era initial la 6-7 camere cum este acum a dus si la nnevoia folosirii unui geam termopan mai bun, ca doar degeaba pui o rama de tamplarie pvc cu coeficient de 0,8 cand geamul termopan are 1,1. In urma testarilor repetate si a masuratorilor repetate sa ajuns in ziua de astazi la folosirea geamului termopan bicameral,sau cum i se spune popular geam tripan. Avantajul mare al unui geam tripan este ca poti folosi in acelasi pachet 2 sticle tratate. De exemplu prin folosirea sticlei 4 anotimpuri la exterior si a unuei sticle Low E la interior poti duce un geam tripan la un coeficient de 0,6-0,5w/mpk.

Pentru o izolare fonica mai buna nu este suficient doar sa punem 3 foi de geam si trebuie ca una dintre foile de geam sa aibe grosime diferita de ex doua foi de geam de 4mm si una de 6 mm, atunci unda de sunet nu va rezona la fel de mult cu foaia de 6. Chiar si asa insa reducerea de zgomot nu e foarte mare si trebuie folosite sticle de tip laminate (duplex) fie ele simple sau chiar cele dedicate din gama Saint Gobain Stadip Silance ce comfera cu adevarat o educere substantiala de zgomot.

O mare greseala care o fac comerciantii de geam termopan este asemuirea reflectiei de caldura cu cea a diminuari de UV. Majoritatea lor va vor spune ca sticla 4 anotimpuri nu mai lasa sa treaca o mare parte de UV,insa nu este asa,sticla 4 anotimpuri filtreaza doar o foarte mica parte din UV petru Uv se folosesc alte sticle. Sticla pentru geam termopan trebuie aleasa cu grija deoarece te poti trezi cu lipsa de lumina, condens, ineficienta, condens pe rama pvc si altele. De acea va rugam sa apelati un specialist din cadrul firmei noastre MARVE INDUSTRIES si veti avea FERSTRE DE INCREDERE.

 

Geamurile termopan ce asigura confort termic sunt:
• geam termopan ce are in component o foaie de sticla tratata de tip Low E(Planitherm Ultra N)
Planitherm Ultra N este produsul ce asigura o izolare termica sporita prin reflexia radiatiei termice infrarosii cu lungime de unda mare inapoi in cladire, reducand astfel foarte mult pierderile de caldura. Pentru acest produs coeficientul U de transfer termic este 1,1 W/mpK ceea ce permite respectarea noilor reglementări tehnice emise la inceputul anului de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Locuintelor, incluse în Metodologia MC 001/1 (parte din Normativul C 107/2005) si care se referă la rezistenta termică a elementelor de constructie (inclusiv elementele vitrate).

Planitherm Ultra N indeplineste cerintele Clasei C de produse, definite de standardele europene EN-1096. Sticla se monteaza la partea de interior a imobilului si cu folia tratata catre interiorul termopanului.Aceasta sticla ar trebui folosita indeosebi pentru ferestrele care sunt orientate spre Nord sau acolo unde gradul de umbrire este foarte mare si captarea de lumina prin fereastra respective este redusa.

• geam termopan 4 Anotimpuri (Planitherm 4S)
Datorita functiei sale de control solar, SGGPLANITHERM 4S respinge de doua ori mai multa energie solara decat un dublu vitraj obisnuit, fara a mai fi nevoie de o protectie solara suplimentara, ceea ce inseamna:o temperature ideala,reducerea costurilor de raciere,protejarea mobilei. Pe timp de iarna Dublul vitraj format cu sticla SGG PLANITHERM 4S ofera o izolatie termica de 3 ori mai mare decat cea a unui dublu vitraj obisnuit. Aceasta proprietate se traduce in numeroase avantaje:caldura si confort, economii semnificative pentru incalzire.

• geam termopan 4 anotimpuri Bronze (Planitherm4sBronze)
Depunerile SGG PLANITHERM® BRONZE se obtin prin sputerizare catodică in instalatii speciale (magnetron), in conditii de vid inaintat si atmosfera controlata. Aceste depuneri sunt caracterizate printr-o emisivitate redusa si au dubla proprietate: reflecta radiatiile infrarosii, caracteristice caldurii provenita din incalzire si, in acelasi timp, reflecta o mare parte a energiei solare.

Sticla SGG PLANITHERM® BRONZE reflecta in mod eficient razele solare pe timpul verii si mentine caldura in interior pe timpul iernii, asigurand astfel un confort sporit pe tot parcursul anului.

Sticla de tip antiefractie poate fi inclusa si in pachetul de geam termopan si chiar poate fi si cu propietati termice ca cele enumerate mai sus. Sticla antiefractie e cunoscuta sun numele de sticla Duplex sau sticla Laminata.De fapt lasand denumirile populare la o parte vorbim de geamuri stratificate de securitate. In functie de necessitate ele se compun din doua sau mai multe foi de sticla ansamblate cu ajutorul uneia sau mai multor filme de polivinil butiral(PVB).

În functie de numarul de filme PVB, exista geamuri de tip:
– SGG STADIP® – avand un singur film PVB cu o grosime de 0.38 mm;
– SGG STADIP® PROTECT – avand 2 sau mai multe filme PVB, de 0.38 mm sau unul sau mai multe filme PVB de 0.76mm.

Prin varierea numarului si/sau grosimii fiecareia dintre componente, se obtin geamuri stratificate cu diferite niveluri de securitate.

– UTILIZARI –

Protectie impotriva ranirii
În cazul in care geamul se sparge, fragmentele raman lipite de filmul de laminare.

Protectie impotriva caderii
Dimensionarea corecta si aplicarea corespunzatoare a exigentelor normativelor confera geamurilor stratificate de securitate SGGSTADIP® sau SGG STADIP® PROTECT (in functie de nivelul de securitate dorit):
– o stabilitate reziduala in caz de spargere;
– o retinere a corpurilor care au determinat spargerea geamului.

Protectie impotriva vandalismului si efractiei
Geamurile stratificate de securitate SGG STADIP® PROTECT, montate intr-o tamplarie adecvata, sunt elemente importante de descurajare, contribuind la asigurarea securitatii magazinelor, locuintelor, birourilor etc.
Importanta riscului si normativele determina nivelul de protectie care trebuie obtinut si, prin urmare, tipul de geam stratificat de securitate SGG STADIP® PROTECT sau SGG STADIP® PROTECT SP.

Aceasta alegere depinde de natura si valoarea bunurilor care trebuie protejate, de tipul de cladire (de ex.: imobil usor accesibil sau nu, locuinta individuala…) si de amplasament (de ex.: casa izolata sau nu, zona de risc, …). Aprecierea acestui risc se va face de la caz la caz si va tine cont de eventualele cerinte ale asiguratorilor.

Protectie impotriva atacurilor cu arme de foc
Geamurile stratificate de securitate SGG STADIP® PROTECT antiglont protejeaza impotriva riscurilor de atac cu arma. Acestea se gasesc in mai multe variante, astfel:
– SGG STADIP® PROTECT HS rezista la impactul cu munitii provenite de la revolver sau arme de razboi;
– SGG STADIP® PROTECT HC rezista la munitie provenita de la arme de vanatoare;
– SGG STADIP® PROTECT FS imbina rezistenta la arme de foc cu protectia impotriva vandalismului si efractiei.

Toate acestea pot fi si in varianta Non Splitting (NS) – nu permit ca eventualele cioburi sa fie proiectate in partea opusa impactului.

Protectia contra exploziilor
Se va utiliza geamul de tip SGG STADIP® PROTECT BS (geam de protectie impotriva presiunii rezultate din explozie) pentru prevenirea consecintelor unei explozii accidentale sau criminale.

Protectie impotriva zgomotului
Geamurile laminate care au in compozitie PVB Acoustic au denumirea generica SGG STADIP® SILENCE. Acestea sunt utilizate in situatii in care izolarea acustica este esentiala, pastrandu-si in acelasi timp si performantele de securitate.

Protectia impotriva razelor UV
Geamurile din gama SGG STADIP®, SGG STADIP® PROTECT filtreaza majoritatea razelor UV. Ele vor fi utilizate pentru a proteja la maximum orice element interior impotriva decolorarii prin expunere la razele solare (de ex. vitrinele magazinelor, perdelele, covoarele…).

Sticla cea mai buna izolatoare fonic este tot de tip Stadip doar ca folia PVB este una speciala cu propietati de abortive a sunetelor exterioare.Prin folosirea doar a unei folii PVB speciala reducerea de zgomot este de 5 decibeli.

Dupa cum vedeti specialistii nostri de la Marve Industries se documenteaza zi de zi pentru a va oferi cea mai buna consultanta din domeniu si pentru a va putea oferii cele mai potrivite geamuri termopane pentru casa dumneavoastra. Cu noi stiti sigur ca ati ales „Ferestre de Incredere”.

Scroll to top